dimecres, 5 d’octubre del 2011

Perifèrics

3.Esbrina què és la UCP. Enumera els elements que la componen i descriu quines funcions fa.
La unitat central de processament o CPU és el component de l'ordinador i d'altres dispositius programables, que interpreta les instruccions contingudes en els programes i processa les dades.Elements que la componen i les funcions que fa cadascuna: 

·Unitat aritmeticològica (UAL): s’encarrega del processament de  dades i permet fer operacions simples, com ara suma, resta i desplaçament.

·Unitat de control (UC): s’encarrega de dur a terme el control, és a dir,de generar els senyals necessaris per activar els elements de l’ordinador en funció de les instruccions.

·Registres: memòria interna del processador que proporciona les dades a la unitat aritmeticològica i en la qual aquesta emmagatzema el resultat de les seves operacions.


4.Descobreix quins processadors s’estan instal·lant actualment en els ordinadors que es venen a les botigues d’informàtica.
Els processadors que actualment s'instal·len als ordinadors en les botigues d'informàtica són:
-Inter Core i5                                                                
-AMD Zambezi

                                                        
                         

5 Explica quina és la funció dels perifèrics i com els classificaries.
 Perifèrics d’entrada: són dispositius que permeten que l’usuari introdueixi informació a l’ordinador (les dades flueixen des del perifèric cap a l’ordinador).
Teclats:


Teclat Bluestork deskotop s/c easy: Amb usb, tipus de transmissió radio, ratolí inclòs  i es un tipus de teclat convencional. 24,00 Euros.







LOGITECH Media Wireless Desktop 800:Amb Usb, amb tipus de transmissió amb inalàmbric. 16, 10 Euros


Ratolins:

 

Mouse Kensington CI75 S/C:Amb roda, funció de Scroll, i amb 3 botons, Usb i no té ni unitat de càrrega incluida ni ranura per a targetes.



                                

  Ratolí inalàmbric, sense i roda  sense tot es fa sobre la part de dalt amb els dits. 69,00Euros









Amb 3 botons i port Usb. 9,00Euros.








Perifèrics de sortida: són dispositius que usa l’ordinador per mostrar els resultats a l’usuari.
Monitors:
Monitor de 23', Resolució de  1920x1080 amb un temps de resposta de 5ms. 126,20 Euros.





 
                                         
   Monitor de 20', amb una revolució de
   1600x900, temps de resposta de 5 ms.





Impressores:
Connexió Hi-Speed USB, resolució màxima 9600x2400 ppp, tipus de paper màxim A4. 77,10 Euros.
                                                         
   Resolució màxima 1200 x 1200 ppp, solament imprimeix sobre  paper A4. 284, 20 Euros.










6.Com es pot classificar el software? Quines diferències trobes entre els diferents grups?


• Software de sistema: aïlla en la mesura del possible els detalls específics de
l’ordinador particular. Aquest grup de programes és constituït principalment
per:
-Sistema operatiu: 
-Drivers o controladors de dispositius
• Software de desenvolupament: programes que permeten crear altres programes.
• Software d’aplicació: programes que s’executen sobre el software de sistema i permeten que els usuaris facin tasques específiques.

dimarts, 4 d’octubre del 2011

Què és la Informàtica?

1.Buscar informació sobre la definició d’informàtica(diverses fonts).
-El mot Informàtica prové del de informatique, paraula francesa, creada per l'enginyer Philippe Dreyfus als anys cinquanta, i que deriva de la fusió de information iautomatique.
En el que avui dia coneixem com a informàtica hi influeixen moltes de les tècniques i de les màquines que l'home ha desenvolupat durant la història per donar suport i potènciar les seves capacitats de memòria, de pensament i de comunicació. D'entre aquestes màquines cal destacar l'ordinador.
-Conjunt de coneixements científics i técnics que fan possible el tractament automàtic de l’informació per mitjà dels ordenadors.
-Conjunt de ciències, tècniques o activitats relacionades amb el tractament automatitzat de dades.
-La informàtica és la ciència que estudia el tractament automàtic de la informació per mitjà de màquines electròniques.
2.Buscar informació sobre:
→ Arquitectura d’ordinadors(definició,parts,inventor,biografia).
Un ordinador (del francès ordinateur) o computadora (del llatí computare, calcular) és una màquina electrònica que rep i processa dades per a convertir-les en informació útil. 

Un ordinador és una col·lecció de circuits integrats i altres components relacionats que pot executar amb exactitud, rapidesa i d'acord amb el indicat per un usuari o automàticament per altre programa, una gran varietat de seqüències o rutines d'instruccions que són ordenades, organitzades i sistematitzades en funció a una àmplia gamma d'aplicacions pràctiques i precisament determinades, procés al qual se li ha denominat amb el nom de programació i al que ho realitza se li crida programador.


Inventor:

John von Neumann
(Budapest1903 - Washington1957científicfísic imatemàtic. Considerant per alguns com un dels més importants científics del segle XX.

 Sense anar molt a classe, obtingué brillants qualificacions en matemàtiques a l'Universitat de Budapest. De 1921 al 1923 va estudiar química a Berlín i, després, és va graduar en Enginyeria química a Zurich. Es doctorà en Matemàtiques als vint-i-tres anys i amb vint-i-cinc ja era considerat un geni per a la comunitat de matemàtics. 




→ Parts :

El monitor: que consisteix en una pantalla que mostra l'activitat que du a terme la computadora a la que està connectada.
El teclat: que  és un perifèric utilitzat per la introducció d'ordres i dades en unordinador, encara que teclats similars s'utilitzen també en màquines d'escriure. Actualment el teclat és un element indispensable per un ordinador i és juntament amb el ratolí el perifèric d'entrada més important.
El mouse: és un perifèric d'ordinador, generalment fabricat en material plàstic, que podem considerar, al mateix temps, com a un dispositiu d'entrada de dades i de control, depenent del programari que maneja en cada moment.
Normalment té dos o tres botons de pulsació que permeten activar fent-hi clic diverses accions, depenent del botó premut (esquerre, central, dret) i de l'àrea on es trobi la puntera. Actualment la majoria de ratolins tenen una roda central que substitueix al tercer botó, cosa que permet més comoditat en l'ús d'algunes aplicacions en integrar accions relacionades amb el moviment ascendent i descendent del contingut de la pantalla.
 Llenguatges de programació (definició, tipus…)
Un llenguatge de programació és un llenguatge informàtic usat per controlar el comportament d'una màquina, normalment un ordinador. Cada llenguatge té una sèrie de regles sintàctiques i semàntiques estrictes que cal seguir per escriure un programa informàtic, i que en descriuen l'estructura i el significat respectivament. Aquestes regles permeten especificar tant la classe de dades amb què treballarà el programa com les accions que realitzarà. 

→ Xarxes
Una xarxa elèctrica és el conjunt de mitjans format per generadors elèctrics, transformadors, línies de transmissió i línies de distribució utilitzats per portar l'energia elèctrica als elements de consum dels usuaris.
Amb aquesta finalitat es fan servir diferents tensions per limitar la caiguda de tensió en les línies. Normalment les més altes tensions es fan servir en distàncies més llargues i grans potències
Tipus de xarxes:
LAN:és un tipus de xarxa informàtica caracteritzada pel seu caràcter 'local' o de curta distància, com ara una casa, una oficina, un hotel, etc., és a dir, la seva extensió està limitada a uns 200 metres que podria arribar a 1 quilòmetre usant repetidors. Les tecnologies més emprades en LAN són Ethernet i Wi-Fi.
MAN: és una xarxa d'alta velocitat (banda ampla) que dóna cobertura a una àrea geogràfica extensa, proporciona capacitat d'integració de múltiples serveis mitjançant la transmissió de dades, veu i vídeo
Wan: és un tipus de xarxa informàtica que destaca per la seva grandària, capaç de cobrir distàncies des de 100 Quilòmetres a 1000, així acostumen a ser WANs aquelles xarxes que traspassen límits municipals, regionals o estatals. Les WAN són formades per conjunts de LAN (xarxes petites). Normalment quan parlem de WAN parlem de xarxes d'operadores, científiques, governamentals, etc.


    → 
    Sistemas operatius

  • El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador. Les seves funcions, entre d'altres, consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines, optimitzar els recursos carregar i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics.

     → Intel·ligència artificial
    La intel·ligència artificial (IA) és una part de la informàtica, dedicada al desenvolupament d'algorismes que permet a una màquina (habitualment un computador) prendre decisions intel·ligents o, si més no, comportar-se com si tingués una intel·ligència semblant a la humana.
    També es distingeixen diversos tipus de processos vàlids per obtenir resultats racionals, que determinen el tipus de agent intel·ligent. De més simples a més complexos, els cinc principals tipus de processos són:
    -Execució d'una resposta per defecte per cada entrada (anàlogues a actes reflexos en éssers vius).
    -Recerca de l'estat requerit en el conjunt dels estats produïts per les accions possibles.
    -Algorismes genètics (Anàleg al procés d'evolució de les cadenes d'ADN).
    -Xarxes neuronals artificials (Anàleg al funcionament físic del cervell d'animals i humans).
    -Raonament mitjançant una Lògica formal (Anàleg al pensament abstracte humà).